Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Τελικά ποιος;

οκ, οκ! Ξέρουμε για τον κόσμο μας ότι είναι περίπλοκος, δομείται από αντιθέσεις και άλλα διάφορα... Και όντας έτσι η αμέσως επόμενη ερώτηση (για μένα τουλάχιστον) είναι: Ποιος αποφάσισε ότι θα είναι έτσι;
Κάποιος Θεός, η ανθρώπινη φύση ή απλά κάποιος με λεφτά;
Δεν θα προσπαθήσω να αντικρούσω κανένα από τους πιθανούς 3 παράγοντες.
Για παράδειγμα: ο ερωτικός σύντροφος πρέπει να είναι του αντίθετου φύλου γιατί αλληλοσυμπληρώνονται. Κι όμως σε μία σχέση ομοφυλοφιλική μπορεί τα άτομα που την απαρτίζουν να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι από τα άτομα σε κάποια αμφιφυλοφιλική σχέση. Άρα λοιπόν για τον καθένα είναι υποκειμενικό τι θα επιλέξει (όπως και γίνεται άλλωστε)
Άλλο, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να βλέπονται κάθε μέρα και μας φαίνεται δύσκολο να διατηρήσουμε μια σχέση εξ αποστάσεως; Γιατί απλά η σχέση αυτή βασίζεται πιο πολύ στο σαρκικό κομμάτι, την σαρκική απόλαυση και όχι τόσο στην πνευματική συντροφιά (γιατί σου λέει γι αυτό έχουμε και τους φίλους) και δεν είναι απαραίτητα κακό.
Επίσης, γιατί σε μία σχέση πρέπει να υπάρχουν μόνο δύο; Εφόσον 3 άτομα μπορούν να συνυρπάξουν χωρίς να υπάρχει κάποια ζήλια τότε άνετα μπορούν να έχουν και σχέση.
Και σίγουρα υπάρχουν πολλά άλλα ερωτήματα πάνω στα στερεότυπα των ερωτικών μας σχέσεων που χρήζουν σκέψης και προβληματισμού.
Τελικά, μόνο ένα σίγουρο: ότι οι ερωτικές σχέσεις μας μοιάζουν πολύ με τις φιλικές μας σχέσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου