Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι περίεργη εποχή... Ή θα την λατρεύεις ή θα την μισείς!
Και πιο συχνό είναι βέβαια να την λατρεύεις γιατί τότε έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις έστω και μία ζεστή μέρα σε κάποια παραλία (εξαρτάται βέβαια σε ποια).
Χωρίζεται όμως και αυτή η ίδια εποχή σε μικρότερες περιόδους.
Πρώτη είναι εκείνη η φάση που επιτέλους πετάς από πάνω σου τα βαριά ρούχα του χειμώνα και πέφτεις με τα μούτρα στα πολύχρωμα t-shirts. Είναι η περίοδος που περίμενες με τόση ανυπομονησία σχεδόν από το τέλος του προηγούμενου καλοκαιριού.
Δεύτερη φάση είναι εκείνη που έχεις συνειδητοποιήσει πια για τα καλά ότι γύρω σου είναι όντως καλοκαίρι! Εδώ είναι που συνήθως βλέπουμε παντού γύρω πάρτυ και σχεδόν κάθε μέρα είμαστε έξω με φίλους! Ίσως η πιο ξέφρενη περίοδος του έτους! Βέβαια εδώ είναι που δεν αντέχεις και τον ιδρώτα τον δικό σου και των γύρω σου οπότε τα νεύρα σου γίνονται λίγο τσατάλια.. Αλλά αντέχεις γιατί σου αρέσει τόσο που είναι ακόμα καλοκαίρι!
Τρίτη και τελευταία είναι εκείνη που σε διακατέχει η μελαγχολία.. Που καταλαβαίνεις ότι το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του και μαζί και όλος ο ενθουσιασμός σου.. Ξεκινάς να λες καλό χειμώνα μόνο και μόνο γιατί πρέπει να το ευχηθείς αν και μέσα σου σε εκνευρίζει τόσο!
Όπως και να έχει αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία. Το καλοκαίρι για τον καθένα από εμάς είναι σαν ένα νεφέλωμα κατά τον χειμώνα και μία μαγεία όταν συμβαίνει..
Αξίζει να το απολαύσουμε όσο διαρκεί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου