Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Χρειαζόμαστε επιβεβαίωση...

...για να πάμε μακρύτερα. 
Δεν είναι κακό. Οι άνθρωποι είμαστε ανασφαλή όντα, όλοι! Στον καθένα τυχαίνει κάποτε να είναι σε μια άσχημη φάση της ζωής του, που όλα πάνε (ή τουλάχιστον τα βλέπει να πηγαίνουν) άσχημα. Τότε είναι που περιμένουμε από τους ανθρώπους που είναι γύρω μας ή και εκείνους που δεν συγχρωτιζόμαστε συχνά (ίσως κυριότερα από αυτούς) να μας που μια καλή κουβέντα για τη δουλειά μας, τις πράξεις μας. Τους προκαλούμε αραδιάζοντάς τους τα προβλήματά μας να μας αντικρούσουν ή τους αναζητούμε για να μας στρέψουν το μυαλό σε πιθανότητες που δεν έχουμε σκεφτεί. Οι νόμοι της κοινωνίας (δηλαδή το γεγονός να είμαστε με άλλα άτομα) επιβάλλουν μια κατάσταση δράσης-αντίδρασης. 
Ζητάμε λοιπόν, την επιβεβαίωση συνειδητά ή ασυνείδητα για να μπορέσουμε να (μας) αντιμετωπίσουμε από μια διαφορετική γωνία τα γεγονότα της ζωής μας. 
Υπάρχουν άνθρωποι που σου τη δίνουν την πολυπόθητη επιβράβευση χωρίς να τη ζητήσεις γιατί βλέπουν σε εσένα αυτά που εσύ αδυνατείς γιατί έχεις πειστεί τόσο υπερβολικά πολύ από τον εαυτό σου ότι δεν έχουν αποτέλεσμα οι πράξεις σου. 
Υ.Γ. βρες στη ζωή σου κάποιον που να είναι για σένα ο "επιβεβαιωτής" σου, που σε κάνει πάντα να ανοίγεσαι και να λες τις σκέψεις σου, κάποιον που εμπιστεύεσαι και σε κάνει πιο ήρεμο να του μιλάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου